Bloody Mary, czyli Krwawa Mary

Bloody Mary, czyli Krwawa Mary to najlepszy drink na tzw. skutki dnia następnego. Zamiast zwyczajowego soku owocowego jest tu użyty sok pomidorowy.

Ten drink albo ktoś kocha, albo nienawidzi. Ja należę do tej pierwszej grupy:) Wymyśliłam też specjalną odmianę tego trunku.

Bloody Huanita

Zamiast wódki proponuję nalać tequili (najlepiej Olmeca Silwer) i postępować jak poniżej. Po prostu “niebo w gębie” 🙂

 

 

Co potrzeba?

50 ml dobrej wódki (lub tequili w przypadku Bloody Huanity)
120 ml soku pomidorowego
10 ml soku z cytryny lub limonki
kilka kropli tabasco
pieprz i sól do smaku
1 łodyga selera naciowego
lód

 

Jak przygotować?

Wszystkie składniki umieść w shakerze i porządnie wstrząśnij. Jeśli nie posiadasz tego sprzętu w domu użyj do tego celu większej szklanicy i wymieszaj składniki łyżką.

Weź szklankę w którym drink będzie podany, uzupełnij kostkami lodu i wlej przygotowane składniki. Ewentualnie można uzupełnić sokiem pomidorowym i wymieszać.

Całość ozdobić selerem naciowym i plasterkiem limonki lub cytryny.

Smacznego